Åbent hus i AIK-defensiven

Herresenior 1
Lørdag, 23. august 2014 00:00

Sjoller sad på kampen mod AIK Frederiksholm.Lørdagens udekamp mod oprykkerne BK Sjoller blev en sand målfest med hele ni scoringer - heraf desværre kun tre til AIK Frederiksholm, som derfor måtte se sig besejret 6-3 af en godt spillende oprykkerhold. Sejren var fuldt fortjent, og frederiksholmerne fik endnu engang udstillet, at tingene i en kampsituation ikke bliver lettere med en lav træningsdeltagelse.

Der var set frem til lørdagens opgør mod nyoprykkede BK Sjoller med stor spænding. Dels fordi AIK Frederiksholm aldrig tidligere havde krydset klinger med det interessante hold, der i foråret udmærkede sig ved at score over 100 mål og rykke stensikkert op fra Serie 4. Og dels fordi det ville være interessant at se styrkeforskellen mellem de to mandskaber, der resultatmæssigt var startet meget forskelligt.

Sjoller havde i sine to første kampe tordnet derudaf med storsejre, mens AIK Frederiksholm som bekendt havde gjort det noget mere afdæmpet med et enkelt nederlag og en uafgjort kamp.

Dette resultatmæssige billede skulle dog vise sig at være en forholdsvis god indikator for lørdagens styrkeforhold. For lad det være sagt med det samme. Sjoller var spilstyrende i store dele af kampen og formåede at flytte bolden hurtigt rundt mellem spillerne – oftest med førstegangsberøringer, hvilket frederiksholmerne altså ikke magtede i samme grad.

Defensiven har været en af flere udfordringer for AIK Frederiksholm i efterårssæsonen, og lørdagens kamp var ingen undtagelse. Alt for ofte svigtede de mest gængse markeringsopgaver, hvilket medførte, at en modstander stod fri tæt på mål. Andre gange gjorde personlige fejl netop i defensiven livet farligt for resten af holdet og ikke mindst for Mathias Andersen i AIK-målet.

Netop den svigtende markering var årsag i kampens første scoring, der faldt efter 11 minutter. Her sendte Sjoller et indlæg fra venstre over til bageste stolpe, hvor en medspiller trods flere AIK-forsvarere i nærheden stod helt umarkeret og kunne sende bolden i mål til 1-0.

Sjoller spillede sig frem til flere chancer, men dels manglende skarphed i afslutningerne og dels gode indgreb fra målmand Mathias Andersen gjorde, at AIK Frederiksholm fortsat resultatmæssigt var med i kampen.

Opløftende mål
Helt opløftende var det da også, da Dennis Lystrup blev sendt af sted på kanten af offside og fikst udplacerede målmanden til udligning 1-1.

Det holdt dog kun i ti minutter. Her lå centerforsvarer Nicklas Madsen ved midterlinjen med en skade. Men spillet fortsatte i over et minut, inden Sjoller med gode kombinationer spillede sig frem til AIK-målet og forholdsvis let gjorde det til 2-1. Ærgerligt, at bolden ikke blev sparket ud, så den skadede AIK’er kunne få behandling inden da.

Pausestillingen 2-1 var der egentlig ikke noget at sætte en finger på, men det var et noget forvandlet AIK Frederiksholm hold, der kom på banen efter pausen. Spillet flød meget bedre, og Sjoller blev presset langt tilbage på banen. Desværre formåede AIK ikke at spille sig frem til de helt åbne chancer, og overtaget blev aldrig for alvor udnyttet.

Små ti minutter inde i anden halvleg kiksede det igen i AIK-defensiven, og bolden blev ikke sparket ordentligt væk efter hjørnespark. Det gjorde det let for Sjoller at øge til 3-1 til stor skuffelse for de stribede gæster.

Det kunne også være blevet 4-1 efter 67 minutter, hvis ikke Mathias Andersen havde rystet en fantomredning ud af ærmet. Han kunne dog ikke gøre meget fire minutter senere, hvor defensiven igen ikke magtede at cleare bolden foran eget mål. Og så stod det 4-1.

Total opløsning
Minuttet senere blev det 5-1 og to minutter efter 6-1. Det lignede en total opløsning af AIK Frederiksholm. Heldigvis sørgede først Danni direkte på frispark for reducering 6-2, og da Sjoller et par minutter før tid fik gult kort og dermed skulle spille en mand i undertal, bragede Mads igennem og reducerede yderligere til slutresultatet 6-3.

Sejren til Sjoller var fuldt fortjent, og til trods for at der blev pyntet lidt på resultatet til sidst, efterlader kampen bange anelser, inden næste opgør på lørdag 30. august kl.13.00 hjemme mod PI Fodbold, der er blandt favoritterne til at rykke op og har fået yderligere forstærkning i sommerpausen.

Men alt kan som bekendt ske i fodbold, og AIK Frederiksholm har også tidligere formået at hente point i kampe, der på papiret har set nærmest umulige ud. Lad os krydse fingre for, at det sker igen på lørdag.

 


Bk. Sjoller-AIK Frederiksholm 6-3 (2-1)
Opstilling (4-4-2): Mathias - Gert, Nicklas, Steffen, Marc - Lars A., Kristian, Frederik M., Christian - Dennis L., Dennis C. - (Daniel, Mads).
Mål: 1-0 (11), 1-1 Dennis L. (28), 2-1 (38), 3-1 (54), 4-1 (71), 5-1 (72), 6-1 (74), 6-2 Daniel (79), 6-3 Mads (88).
Advarsler: Bk. Sjoller 1.


 


 

 
free pokerfree poker

Kontakt

Herresenior 1

Kontakt: Allan Mogensen
Tlf. 31 61 11 81
 

Træning

Tirsdag, kl.18.00-19.30.
Valby Idrætspark, bane 25.

Torsdag, kl.18.00-19.30.
Valby Idrætspark, bane 25.

Kontakt evt. Allan Mogensen, tlf. 31 61 11 81

 

Web TV

Sponsorer


 
tfs 

Rostgaard Byggeservice

 Malerfirmaet Mikkel Stoltz


 

 


  

  


 

 

Copyright 2011, AIK Frederiksholm