Snævert nederlag i intenst lokalbrag

Herresenior 1
Lørdag, 11. oktober 2014 00:00

Lokalbraget mellem Pioneren og AIK Frederiksholm blev afgjort 10 minutter før tid på straffespark, da Pioneren scorede til 1-0.Vinderen blev først fundet ti minutter før tid lørdag eftermiddag, da Pioneren og AIK Frederiksholm tørnede sammen i et intenst og til tider overtændt lokalbrag i Valby Idrætspark. Pioneren blev matchvinder, da de på deres andet straffespark i kampen efter 80 minutter afgjorde dysten med en scoring fra 11-meter-pletten til kampens slutresultat 1-0.

AIK Frederiksholm gik ubesejret ud af de to opgør mod lokalrivalerne fra Pioneren i seneste sæson, hvor det blev til uafgjort ude og sejr hjemme efter et par ekstremt tætte opgør.

Ligeså tæt og spændingsfyldte opgørene i senest sæson var, mindst ligeså spændende var det lørdag eftermiddag, hvor menuen igen stod på intenst lokalbrag, der grundet sumpede baner i Vigerslevparken var henlagt til græsbanerne i Valby Idrætspark.

Pioneren kom til kampen ovenpå, efter de har indledt sæsonen fornuftigt, mens gæsterne AIK Frederiksholm også har fået gang i pointhøsten med to sejre i de tre seneste kampe. Men én ting er formen og placeringen i tabellen. En helt anden og i denne type opgør nok mest betydende ting er prestigen og ikke mindst viljen og motivationen, der er drivkraften for at skabe et godt resultat.

Der var ingen tvivl om fra kampens start, at begge mandskaber var kommet for at hente tre point. Pioneren startede bedst, og hjemmeholdet havde da også kampens første store chance, da AIK-målmand Mathias Andersen i det 12. minut kiksede et udspark. Det bragte en Pioneren-angriber alene igennem, men keeperen gjorde skaden god igen og reddede flot.

To minutter efter var det frederiksholmernes tur, men Niels Andersen fik ikke den rigtige retning på sin afslutning, som Pioneren-målmanden derved ikke havde stort besvær med at parere.

Pioneren var generelt det mest toneangivende hold og spillede sig frem til flere chancer. Men det er vist ikke at tage munden for fuld at sige, at holdet nok burde overveje at tilknytte en angrebstræner, da den ene ret oplagte chance efter den anden mundede ud i ingenting.

Forkert dømt straffespark
Kampens største chance faldt efter 33 minutters spil, da dommeren ukorrekt fløjtede for straffespark begået af Lars Andersen. Pioneren-spilleren blev rigtig nok hægtet, men det foregik uden for straffesparksfeltet, hvorfor ingen forstod dommerens tvivlsomme kendelse.

Heldigvis holdt de højere magter hånden over gæsterne og gjorde målmand Mathias Andersen til dagens mand i skysovs, da AIK-keeperen iskoldt snuppede Pionerens noget spæde forsøg fra 11-meter-pletten. Dermed stod det fortsat 0-0.

Kevin Simonsen kunne dog – lidt ufortjent – godt have bragt AIK Frederiksholm foran to minutter før pausen, da han med energiske og snævre driblinger strøg gennem 3-4 Pioneren-forsvarer i venstre side og kun få meter fra mål afsluttede lige over. Stillingen forblev dog 0-0 ved pausen.

I anden halvleg fortsatte hjemmeholdets spilovertag, og det var ikke tit, at frederiksholmerne havde over tre afleveringer i træk til en medspiller. Det lagde et umenneskeligt pres på defensiven, der godt hjulpet på vej af en sprællende Mathias Andersen i AIK-målet trods alt holdt stand.

Da Pioneren fik to gule kort inden for et minut godt halvvejs i anden halvleg, øjnede AIK Frederiksholm chancen for at slå til. Men dommeren ville det anderledes og tildelte frederiksholmernes Niels Andersen et mystisk gult kort sekunder senere. Det lignede mest af alt en kompensations advarsel fra dommerens side, så der var bedre balance mellem de to hold i antallet af spillere på banen.

AIK Frederiksholm fik med en mand i overtal i nogle minutter bedre plads og mere tid til at flytte bolden rundt, men det blev kun ved dette, og gæsterne fik aldrig rigtig spillet sig frem til noget truende. Begge hold nåede kun lige at blive fuldtallige, inden dommeren for anden gang i kampen fløjtede og pegede på straffesparkspletten. Endnu engang var Pioneren de heldige, og kendelsen kan igen-igen diskuteres, da bolden rigtig nok ramte Steffen Brandt i AIK-forsvaret på armen, som han holdt helt tæt til kroppen, og kun en amputation havde kunnet forhindre episoden.

Hul på bylden
Anden gang fra 11-meter-pletten lykkedes det så endelig for Pioneren at få hul på bylden og bringe sig foran 1-0. Inden selve sparket sikrede AIK-forsvareren Lars Andersen sig et gult kort og ti minutters udvisning, så gæsterne måtte spille det sidste af kampen i undertal.

Alligevel var AIK Frederiksholm tæt på udligning i de sidste minutter, da Dennis Lystrup tæt under mål fik afsluttet. Men en sprællemandsredning af Pioneren-målmanden fastholdte hjemmeholdets føring. Der blev ikke scoret mere i den intense lokaldyst, der altså for første gang i flere år resulterede i en sejr til Pioneren.

Næste kamp er lørdag 18. oktober kl.13.00 hjemme mod oprykkerne FC Randoms, som har fået en pæn debut i Serie 3, og som ydermere også nåede 1. runde i DBU’s landsdækkende pokalturnering. Så der er lagt op til god modstand og formentlig endnu et tæt opgør.

 


Pioneren-AIK Frederiksholm 1-0 (0-0)
Opstilling (4-4-2): Mathias - Lars A., Kristian, Anders F., Mikkel - Gert (anfører), Niels, Kevin, Steffen B. - Dennis C., Frederik M. - (Anders K., Dennis L.).
Mål: 1-0 (straffe, 80).
Advarsler: Niels Andersen (AIK Fr.holm), Lars Andersen (AIK Fr.holm), Pioneren 2. 
free pokerfree poker

Kontakt

Herresenior 1

Kontakt: Allan Mogensen
Tlf. 31 61 11 81
 

Træning

Tirsdag, kl.18.00-19.30.
Valby Idrætspark, bane 25.

Torsdag, kl.18.00-19.30.
Valby Idrætspark, bane 25.

Kontakt evt. Allan Mogensen, tlf. 31 61 11 81

 

Web TV

Sponsorer


 
tfs 

Rostgaard Byggeservice

 Malerfirmaet Mikkel Stoltz


 

 


  

  


 

 

Copyright 2011, AIK Frederiksholm