Første sejr i et halvt år

Herresenior 1
Lørdag, 25. april 2015 00:00

Frederik Bloks scoring for AIK Frederiksholm til 4-1 mod ØKF lukkede kampen.Efter over et halvt år uden en turneringssejr lykkedes det så endelig for AIK Frederiksholm lørdag eftermiddag at hive alle tre point i hus, da holdet på hjemmebane besejrede ØKF med 4-3. Samtlige mål blev scoret i anden halvleg, hvor især tilbagevendte Tommy Andersen gjorde den helt store forskel. Han lynede da også to gange, mens Mikkel Stoltz og Frederik Blok tegnede sig hjemmeholdets øvrige mål. Helt unødvendigt kom der til allersidst spænding i kampen igen, da ØKF scorede to mål i kampens overtid til slutresultatet 4-3.

Der var tale om en af de såkaldte seks point-kampe, da AIK Frederiksholm lørdag eftermiddag hjemme tog imod ØKF. Inden kampen var der kun tre point mellem de to klubben på rækkens 10. og 11. plads endda med en kamp mindre spillet for ØKF. Ingen var derfor i tvivl om vigtigheden af opgøret, hvor hjemmeholdet med en sejr ville kunne lægge lidt afstand til de øvrige i den absolutte bund i rækken.

Desværre var frederiksholmerne nærmest vanen tro ramt af en del afbud grundet bryllup, arbejde og skader, så der blev hentet lidt assistance fra klubbens 7-mands oldboyshold, hvilket dog ikke decideret forringede holdets kvalitet. Det var dog tydeligt at se især i første halvleg, at der på visse positioner var tale om spillere, der ikke normalt spillede 11-mands fodbold. ØKF havde således flere gennembrud, der vel sagtens burde være blevet omsat til mål. Men heldigvis for AIK Frederiksholm var ØKF alt andet end skarpe i afslutningerne foran mål. Derudover hev Mathias Andersen også en mesterredning ud af ærmet efter 22 minutter, da han stod ansigt til ansigt alene med en ØKF-angriber.

Det var som om, at det fik AIK Frederiksholm til at vågne lidt mere op. Den hurtige angriber Frederik Blok fik mulighed for at score kampens første mål i det 24. minut efter godt forarbejde af anfører Lars Andersen og Dennis Lystrup. Men Bloks afslutning blev reddet til hjørnespark af ØKF-keeperen.

Efter 32 minutter kunne Lars Andersen have bragt sit hold i front, da han pludselig stod alene med målmanden, men hans forsøg var ikke skarpt nok, og ØKF-målmanden kunne forholdsvis enkelt parrere forsøget.

Flere småskader
Hjemmeholdet blev ramt af flere småskader, og der var således godt gang i udskiftningsboksen, hvor den ene spiller afløste den anden og skulle have isposer, varmecreme mv. på bentøjet. Små ti minutter inden pausen kom så et længe ventet comeback til den rutinerede målræv Tommy Andersen, der efter et længere skadesforløb var blevet klar til at deltage igen, hvis behovet opstod. Og det må man sige, at det gjorde.

Allerede fra første færd efter indskiftningen var det tydeligt, at der kom anderledes fart og dynamik over AIK'ernes offensive spil. To minutter før pausen sendte Mathias Andersen et hurtigt langt udspark af sted, og netop Tommy Andersen halvflugtede fra 30 meter bolden mod mål, men desværre strøg læderkuglen forbi mål. Minuttet efter blev Tommy Andersen spillet fri, men ØKF-målmanden var på plads og reddede, så stillingen ved pausen fortsat var 0-0.

Efter pausen bølgede spillet lidt frem og tilbage uden de helt store muligheder. Men 11 minutter inde i anden halvleg kom kampens første scoring så. Og hvem andre end Tommy Andersen stod bag.

Målet var egentlig lidt tilfældigt og ikke et decideret gennemspillet angreb. Frederik Blok kæmpede sig igennem på højrekanten og lagde bolden fladt ind over. Her dykkede ØKF-målmanden ned efter bolden, men fik ikke ordentlig fat på den, hvorpå Tommy Andersen dukkede op som trold af en æske og fik sparket bolden i nettet. I samme situation måtte den uheldige ØKF-keeper udgå med en forstuvet finger, som han tilførte sig i bestræbelserne på at gøre skaden god efter at have tabt bolden.

Holdt ikke længe
Føringen holdt dog ikke længe. Små fem minutter efter lå bolden nemlig i netmaskerne bag Mathias Andersen i AIK-målet. Mikkel Stoltz havde flot afværget et forsøg tæt under mål i sekunderne inden. Men på det efterfølgende hjørnespark så AIK-keeperen noget passiv ud, og en ØKF-spiller fik inde i det lille felt i straffesparksfeltet plads til at dirigere bolden over målstregen til 1-1.

Da Frederik Blok minuttet efter fik gult kort for en frustrationshandling, hvor han mente, at han selv skulle have haft frispark, var det pludselig ØKF, der var oven på i kampen.

De havde dog ikke helt gjort regningen op med Tommy Andersen, der ufortrødent fortsatte med at skabe forvirring og usikkerhed i ØKF-defensiven. Efter 63 minutter blev Tommy Andersen sendt af sted i centralt og havde frit løb mod ØKF-målet, men en ØKF-forsvarer hægtede den hurtige frederiksholmer få meter uden for straffesparksfeltet. På mystisk vis takserede dommeren kun dette til et gult kort og dermed ti minutters udvisning til ØKF.

Men retfærdigheden skete fyldest, da Mikkel Stoltz på det efterfølgende frispark sendte bolden direkte i mål bag gæsternes reservemålmand til 2-1.

Begge mandskaber var blevet fuldtallige igen, da Tommy Andersen med 12 minutter tilbage fikst først modtog og dernæst tog bolden med i én og samme bevægelse, og så var der ingen pardon for ØKF-målmanden, der blev udplaceret til 3-1.

Sprudlede i offensiven
AIK Frederiksholm sprudlede i offensiven, mens ØKF lignede et såret dyr. Det kunne være blevet til 4-1 allerede to minutter senere, da Frederik Blok blev sendt af sted, men han misbrugte det store forsøg, der blev reddet til hjørnespark.

Minuttet senere scorede Tommy Andersen rent faktisk sit tredje mål på et flot langskud, men helt uforståeligt vurderede dommeren, at en AIK-spiller i den anden side af målet havde indflydelse på spillet. Han annullerede dermed målet og dømte i stedet offside til stor undren for hjemmeholdet. Tre minutter før tid kom målet så til 4-1. Her havde Tommy Andersen igen en fod med i spillet, da han sendte Frederik Blok af sted med en fin aflevering. Hurtige Blok løb fra forsvaret og udplacerede flot målmanden til 4-1, og så troede de fleste, at den kamp var helt lukket.

Men med to scoringer i dommerens overtid lykkedes det faktisk ØKF helt unødvendigt at bringe lidt spænding tilbage i kampen. Målet til 4-2 var et langskud, der sad midt i målet, og som målmand Mathias Andersen ikke burde have haft problemer med, mens AIK-defensiven ikke fik clearet ordentligt minuttet efter, og så stod det 4-3.

Det blev dog ikke ved flere mål, da dommeren kort efter fløjtede kampen af, hvilket naturligvis udløste stor glæde hos AIK Frederiksholm, der ikke havde sejret i turneringen siden udekampen sidst i september mod Volvox.

Næste turneringskamp er søndag 3. maj kl.11.45 på Kløvermarken mod 1way FF, hvor pointhøsten meget gerne skulle fortsætte.

 


AIK Frederiksholm-ØKF 4-3 (0-0)
Opstilling (4-4-2): Mathias - Kristian J., Kristian G., Daniel, Niels - Rasmus, Alexander, Christian, Lars A. (anfører) - Frederik B., Dennis L. - (Peter, Mikkel, Tommy).
Mål: 1-0 Tommy (56), 1-1 (60), 2-1 Mikkel (64), 3-1 Tommy (78), 4-1 Frederik B. (87), 4-2 (90), 4-3 (91).
Gule kort: Frederik B. (AIK Fr.holm), ØKF 1.
Røde kort: Ingen.


 
free pokerfree poker

Kontakt

Herresenior 1

Kontakt: Allan Mogensen
Tlf. 31 61 11 81
 

Træning

Tirsdag, kl.18.00-19.30.
Valby Idrætspark, bane 25.

Torsdag, kl.18.00-19.30.
Valby Idrætspark, bane 25.

Kontakt evt. Allan Mogensen, tlf. 31 61 11 81

 

Web TV

Sponsorer


 
tfs 

Rostgaard Byggeservice

 Malerfirmaet Mikkel Stoltz


 

 


  

  


 

 

Copyright 2011, AIK Frederiksholm